نگهداری از ظرف مسی
ظرف مسی در طرح ها و رنگ های مختلفی وجود دارند که حس و حال خاصی را به دکوراسیون منازل اضافه می کنند.
ظروف مسی از شیوه های مدرن و امروزی در دکوراسیون است که بسیار مورد استقبال کاربران قرارگرفته است.
نحوه نگهداری از ظروف مسی چه صورت دکوری و چه مضرفی باشد سخت است در این مقاله همراه شما هستیم تا چند راه حل رو ذکر کنیم.
چون مس ماده بسیار نرمی است، زود خراش بر می دارد. بنابراین هنگام استفاده از آنها باید توجه داشته باشید که فشار زیادی به ظرف وارد نشود.
امکان دارد پس از استفاده از ظروف مسی در سطح داخلی آن لکه های سیاه رنگی نمایان شود که این بدلیل خاصیت ویژه فلز قلع بوده و جای هیچگونه نگرانی برای سلامت مصرف کننده نمی باشد.
وقتی از ظروف مسی استفاده نمی کنید، بهتر است آنها را در مکان خشک نگهداری کنید.
می توانید ظروف مسی خود را به روش سنتی تمیز کنید: اسفنج نرمی را در محلول آب لیمو و نمک خیس کرده و ظرف مسی با ملایمت با این اسفنج بشورید.
با اسفنج زبر، ظروف مسی دارای روکش قلعی را نشورید زیرا این کار به پوشش قلع آسیب می رساند. در این مورد، بهتر است ظرف مسی دارای روکش قلعی را با یک پارچه نرم تمیز کنید.
.
رنگ مس
وقتی مس حرارت ببیند، رنگ آن به طیف های مختلف تغییر می کند. به مرور زمان، رنگ ظروف مسی تغییر می کند.
این فرایند کاملا طبیعی است و اثر نامطلوبی بر روی غذای پخته شده در ظروف مسی ندارد.
.
چگونه از ظرف مسی نگهداری کنیم؟
- قبل از اولین بار استفاده از ظرف مسی، بهتر است مقدار خیلی کم شیر داخل آن بجوشانید، سپس شیر را خارج کنید و ظرف را خشک کنید.
- برای شستشوی ظروف مسی از آب گرم، پارچه و خاکستر یا ماسه نرم به همراه تاید دستی استفاده کنید و از شوینده های با قدرت سایندگی بالا استفاده نشود.
- هیچ گاه ظروف مسی را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
- برای جلوگیری از آسیب دیدن ظروف مسی در هنگام استفاده، بهتر است از ابزار چوبی یا پلاستیکی به جای ابزار فلزی استفاده کنید.
- ظروف مسی خود را به صورت منظم روکش کنید، یا به قول معروف سفید کنید.
.
ظرف مسی رو چگونه تمیز کنم؟
- روش اول: استفاده از پماد براق کننده فلزات
- روش دوم: استفاده از سرکه سفید و نمک
- روش سوم: استفاده از سس گوجه فرنگی (کچاپ)
.
سوالات پرتکرار :
کی متوجه بشم که ظرف مسی نیاز به قلع اندود دارن؟
- زمانی که قلع داخل ظروف مسی از بین رفت و مس اون دیده شد باید بدین براتون قلع اندود کنن.
برای اولین بار باید توی ظرف مسی شیر جوشونده بشه؟
- بله. این کار باعث میشه ظروف مسی زود سیاه نشن و به نوعی ضد عفونی هم بشه.(بعد از این کار شیر رو دور بریزید.)
استفاده از ظرف مسی خطرناک نیست؟
- اگر از ظروف مسی که قلع اندود شده اند استفاده کنید هیچ گونه خطری ندارد و حتی مفید هم هستند تنها در صورتی که قلع داخل ظروف مسی از بین برود و غذا درون آن نگهداری بشود و مس با آن اکسید شود تولید زنگار مس (که سبز رنگ است) مینماید اگر از ظروف مسی که زنگار دارد استفاده کنید باعث مسمومیت میگردد در غیر این صورت هیچ خطری ندارد.
پخت و پز غذاهای ترش و اسیدی در ظرف مسی امکان دارد؟
- بله. هیچ مشکلی نداره. فقط بعد از پخت و پز اون رو یه یه ظرف دیگه (غیر مسی) انتقال بدین. نگهداری غذا درون ظروف مسی توصیه نمی شود.
برای اینکه ظرف مسی زود سیاه نشوند چیکار کنم؟
- بعد از هر بار پخت و پز غذا رو یه ظرف دیگه انتقال بدین. و بعد از شست و شو با یه دستمال نرم اون رو کاملا خشک کنید. این کار از به وجود اومدن لک روی ظروف مسی جلوگیری میکنه.
برای اینکه قلع داخل ظرف مسی زود از بین نره چیکار کنم؟
- موقع شست و شو از یه ابر برای تمیز کردن داخل ظروف مسی استفاده کنید . موقع پخت و پز و سرو غذا از کفیر وملاقه ی فلزی استفاده نکنید.این کار باعث خراشیدن قلع داخل ظروف میشه.
.
نکاتی برای نگهداری از ظرف مسی
- ظرف مسی نویا تازه قلع شده را با۲_۳لیوان شیر وقدری آب بجوشانید سپس خالی کرده وبشویید،سپس برای استفاده آماده می شود.
- حرارت زیر ظرف مسی باید کمتر از ظرف های دیگر باشد زیرا به علت رسانایی زیاد مس ،قلع داخل آن می سوزد.
- داخل ظروف مسی (روکش قلع) را با سیم ظرفشویی نشویید ،بلکه اجازه دهید خوب خیس بخورد،سپس با اسکاج نرم بشویید .
- زمانی که قلع داخل ظروف مسی ساییده شد و به قرمزی مس رسید نیاز به قلع کردن (سفیدکردن) مجدد دارند .
- گاهی اوقات چربی درون ظروف ، لایه قلعی را می پوشاند و باعث سیاه شدن می باشد که ممکن است این اشتباه به وجود آید که ظرف نیاز به قلع اندود شدن دارد در حالی که با از بین بردن این لایه چربی و بدون قلع اندود کردن ، ظرف تمیز و آماده استفاده مجدد می شود .
.
10 روش نگهداری از ظرف مسی :
1 _ اگر می خواهید لکه ای از روی ظرف مسی پاک کنید، روی آن یک برش پیاز بمالید تا راحت تمیز شود.
2 _ در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید چون لایه داخلی ظرف را از بین می برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذای شما می شود.
3 _ مراقب باشید که در حین استفاده یا شستشو لایه پوششی محافظ از بین نرود.
4 _ در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد در این صورت دچار مسمومیت مس می شوید که علایم آن تهوع، استفراغ و اسهال است. همچنین مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد و در نهایت مرگ می شود.
5 _ ظروف مسی را هرگز نباید در ماشین ظرفشویی قرار داد و باید آنها را بعد از شستن بلافاصله خشک
کرد.
6 _ برای سرخ کردن بهتر است از ظروف آهنی و مسی استفاده نشود؛ زیرا روند تخریب روغن را تسریع می
کنند.
7 _ برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظرف مسی و براق کردن آنها نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید و روی قسمت مورد نظر بمالید.
مخلوط سرکه و نمک هم مفید است.
8 _ برای شستشوی ظرف مسی از آب گرم و اسکاچ های نایلونی استفاده کنید. اما از استفاده از شوینده های با قدرت سایندگی بالا خودداری کنید.
9 _ به جز لیمو و نمک، برای از بردن لکه های روی ظرف و حفظ درخشندگی آنها می توان از پولیش مس استفاده کرد.
10 _ اگر می خواهید ظروف مسی شما زنگ نزند قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
.
یک واقعیت غیرقابل انکار این است که ما انسان ها با دیدن اشیای درخشان مثل مس ، چشمانمان برق می زند و زیبایی آن را تحسین می کنیم.
عنصری پر تکرار و پر طرفدار در خانه ها که جزیی از وسایل اصلی منزل به حساب می آمد. مس از گذشته تا کنون در طراحی دکوراسیون داخلی منزل به کار رفته است.
.